Evenementen

Hartelijk welkom op de website van Biljartvereniging Jacobswoude. Op onze website kunt u nader kennismaken met onze biljartvereniging.

Biljartvereniging Jacobswoude is in 1960 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere biljartverenigingen in Nederland. Onze vereniging is gestart in het Oude Raadhuis, daarna werd gespeeld in "De Wijk" en vanaf het biljartseizoen 2003/2004 spelen wij in ons eigen clubgebouw aan de Bateweg 78a te Woubrugge (achter de sporthal).

Biljartvereniging Jacobswoude is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond en valt onder het district Veen- en Rijnstreek (V&R).

 Wat heeft Biljartvereniging Jacobswoude te bieden?:

 • Biljarten in een gemoedelijke omgeving;
 • Voor beginners en gevorderden;
 • Zowel dames als heren;
 • Alle leeftijden;
 • Dag-, avond- en persoonlijke competitie in district V&R;
 • Clubcompetities;
 • Les- en trainingsfaciliteiten;
 • Ruime gratis parkeergelegenheid;
 • 7 dagen per week toegankelijk;
 • Regelmatig organisatie van activiteiten en evenementen;
 • Lage contributie;
 • Lage consumptieprijzen.

Onze lokaliteit beschikt over 6 kleine biljarttafels (2.30mtr x 1.15mtr) van het merk Wilhelmina, met een Buffalo Royal Plus Ocean blue laken.

Leden hebben de mogelijkheid om tijdens het biljartseizoen (september t/m april) deel te nemen aan één of meerdere competities. De clubcompetities zijn voor onze leden onderling. Deze zijn gemoedelijk en informeel en de speelsterktes zijn zeer divers. De avond- en dagcompetitie (V&R) is in teamverband, deze zijn serieuzer, waarbij in clubtenue tegen teams van andere verenigingen gespeeld wordt.

Op de volgende middagen/avonden wordt in competitieverband gebiljart:

Maandagavond: KNBB Avondcompetitie
Woensdagmiddag: Clubcompetitie recreanten
Donderdagmiddag: Clubcompetitie recreanten
Donderdagavond: Clubcompetitie recreanten
Vrijdagmiddag: KNBB Dagcompetitie

Het is ook mogelijk deel te nemen aan persoonlijke kampioenschappen. Afhankelijk van de speelsterkte kan ingeschreven worden in een bepaalde klasse en spelsoort (libre, bandstoten en/of driebanden). Er wordt dan tegen gelijkwaardige spelers gespeeld.

Elk seizoen is onze biljartvereniging gastheer van district-, gewestelijke- en nationale finales.

Als er geen competitiewedstrijden, persoonlijke kampioenschappen of finale wedstrijden zijn, mag er door alle leden van de vereniging onbeperkt getraind of vrij gebiljart worden. Tevens zijn er mogelijkheden om les te krijgen van een biljartinstructeur.

Wat vragen wij van onze leden?:

Biljartvereniging Jacobswoude kan in haar huidige vorm alleen maar bestaan door de inzet van vele vrijwilligers. Deze vrijwilligers vragen wij (op vrijwillige basis) zich structureel en of incidenteel in te zetten bij o.a. bij evenementen, bar-, onderhoud- en schoonmaakwerkzaamheden.

Daarnaast worden leden twee à drie keer per jaar gevraagd om te tellen of te schrijven bij finalewedstrijden.

Nieuwe Leden

Biljartvereniging Jacobswoude is altijd op zoek naar nieuwe leden. Heeft u interesse en wilt u graag vrijblijvend meer weten over de mogelijkheden, vul dan aan het eind van deze pagina het formulier in. Onze secretaris neemt dan contact met u op. 

Natuurlijk bent u ook van harte welkom om eens te komen kijken bij één van de middag- of  avondcompetities.

Indien u reeds besloten heeft lid te willen worden van onze vereniging, dan kunt u zich onder "Home" via de pagina "Lid worden" aanmelden. Onze secretaris neemt daarna contact met u op om de laatste details te bespreken.

Lidmaatschap:

Biljartvereniging Jacobswoude hanteert voor haar leden een all-inn bedrag van € 100,= per contributiejaar. Dit bedrag is inclusief het eventuele lidmaatschap bij de KNBB, er kan deelgenomen worden aan één of meerdere competities en er kan onbeperkt getraind en vrij gebiljart worden. Het contributiejaar loopt van 1 augustus tot en met 31 juli.

Indien wordt deelgenomen aan één of meerdere persoonlijke kampioenschappen, worden de deelname kosten separaat in rekening gebracht.

Bij deelname aan de avond-, dagcompetitie of persoonlijk kampioenschap dient rekening gehouden te worden met kledingvoorschriften. Deze zijn:

 • Zwarte pantalon (niet zijnde leer, rib of spijkerstof);
 • Lichtblauw cluboverhemd met logo à € 25,=;
 • Zwarte sokken;
 • Zwarte gesloten schoen (niet zijnde sportschoenen, sandalen, slippers of klompen).

 


Vul onderstaand formulier in voor meer informatie. Het formulier zal naar onze secretaris worden verstuurd waarna u zal worden gecontact door 1 van onze bestuursleden.

Alvast bedankt voor uw aanvraag. 

Waar wilt u meer over weten?

Zoeken